top of page

Waarom is marketing in mindere tijden belangrijk?

Veel bedrijven zullen er in mindere tijden voor kiezen om te besparen. Zo ook besparen op marketingactiviteiten of deze zelfs stilleggen. Dit is een gemiste kans! Zichtbaar en actief zijn en blijven is juist extra waardevol. Lees de blog om te ontdekken waarom marketing in mindere tijden belangrijk is. Ook geven we een aantal goede tips.


Mindere tijden voor ondernemers

Een crisis of andere mindere tijden vragen veel van ondernemers. Het is belangrijk om ook in deze tijden te blijven ondernemen en vooral om zichtbaar te blijven. Doe je dat niet, dan verlies je het contact met je doelgroep. Besparen op óf uitstellen van je marketingactiviteiten kan negatieve gevolgen hebben voor jouw product of dienst. Zorg er daarom voor dat de marketing niet stil komt te liggen. Blijf altijd zichtbaar


Zo lang jij zichtbaar bent, weet de klant dat jij bestaat. Als je ervoor kiest om minder tot geen tijd te steken in marketing, heb je de kans dat de doelgroep jou uit het oog verliest. Daarnaast is er ook nog het scenario dat jouw doelgroep overstapt naar de concurrent. Als de concurrent namelijk wel zichtbaar was in de periode dat jij dat niet was, dan is de kans groot dat de doelgroep overstapt. Blijf top-of-mind bij klanten zodat zij jou herkennen en vertrouwen.


“Zolang jij zichtbaar bent, weet de klant dat jij bestaat.”

Positieve & relevante content

Het is belangrijk om je in te leven in jouw doelgroep en om je boodschap af te stemmen op hun behoefte. Maak content die vragen van de doelgroep beantwoordt en die hen verder helpt in mindere tijden. Je wil namelijk dat jouw doelgroep een positief gevoel krijgt bij jouw product of dienst. Door in te spelen op mindere tijden laat je de klanten zien dat je er voor ze bent. De doelgroep legt hierdoor onbewust verbanden met jouw merk, wat bijdraagt aan het vergroten van merkbekendheid. Ook wordt de relatie met de doelgroep op een positieve manier beïnvloedt. Blijf actief.


Je blijft zichtbaar door actief marketingactiviteiten te blijven uitvoeren. Door altijd actief te zijn en door op te vallen, kun je ervoor zorgen dat je top-of-mind blijft bij de doelgroep. Met onderstaande acties kun je dat bereiken:

  • Blijf posten op social media

  • Zet social media-advertenties in

  • SEA (adverteren op Google)

  • Een goed werkende website

  • Direct Marketing

  • Free publicity

Ook zichtbaar zijn en blijven?

Ten alle tijden is het belangrijk om als bedrijf zichtbaar en actief te blijven. Leg je marketing dus vooral niet stil! Tijden kunnen namelijk in een keer veranderen en als de concurrentie wel zichtbaar was, kan het zomaar zijn dat jouw klanten overstappen. Hulp nodig bij het zichtbaar zijn en blijven? Neem vrijblijvend contact op om te bespreken wat wij kunnen betekenen voor jouw bedrijf!


Comments


bottom of page